Advent u Sinju

Advent u Sinju


Kada?

Počinje: Subota 08:30 (02 Prosinac)
Završava: Ponedjeljak 02:00 (01 Siječanj)

Gdje?

Sinj
, Sinj
Umjetnost

Opis

Advent je naša najpopularnija zimska manifestacija. Stoga smo i ove godine za sve posjetitelje pripremili još bogatiji, raznolikiji i ljepši program. Naime, u ovo posebno blagdansko vrijeme nastojimo našim sugrađanima ponuditi dodatne sadržaje, ali i privući domaće i strane turiste u naš grad.
Program Adventa u Sinju traje od 2. do 31. prosinca, u organizaciji Grada Sinja, Turističke zajednice grada Sinja, Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske i brojnih udruga.
Tijekom tjedna biti će upriličene jedinstvene gastro večeri, brojne kazališne predstave i filmske večeri s prigodnom tematikom te humanitarne akcije, dok će petkom i subotom nastupati brojni kvalitetni bendovi.
U prvom tjednu Adventa u Sinju, na Šetalištu Alojzija Stepinca, biti će upriličeno i predstavljanje prigodnih programa pod pokroviteljstvom Općina Dicmo, Hrvace, Otok te Grada Trilja. Tom prigodom imati ćemo prigodu uživati u nastupima lokanih KUD-ova, klapa, izložbama brojnih rukotvorina, ali i proizvodima lokalnih OPG-ova i zadruga.
U nastavku programa Adventa uslijediti će brojne edukativne radionice, igraonice, izložbe, tradicionalni nastupi Sinjskih mažoretkinja, koncerti Gradske glazbe, Mješovitog zbora grada Sinja i Dječjeg zbora „Sinjski slavuji“, kazališne predstave kao i dječji tjedan u organizaciji udruge Cjelovit život. Ovogodišnja posebnost je „Snježni gradić“ koji su osmislili i izradili neumorni članovi udruge Sinjski ferali, s brojnim prigodnim sadržajima za sve uzraste, kao i paljenje adventskih svijeća na adventskom vijencu. U izradi adventskog vijenca također su sudjelovali članovi Udruge Sinjski ferali, a grane smreke i omorike za njegovu izradu donirala nam je gospođa Ljubica Grabovac.
Dolazak Betlehemskog svjetla je izvrsno prihvaćena inicijativa diljem Republike Hrvatske. Ovaj jedinstveni doživljaj zajedništva osjetit ćemo kroz paljenje Betlehemskog svjetla 17. prosinca u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.
Cijelo vrijeme Adventa u Sinju, na Šetalištu Alojzija Stepinca, imati ćemo i bogato opremljene kućice naših ugostitelja sa štandovima, slasticama, kuhanim vinom te neodoljivom lokalnom gastronomijom za ove prohladne zimske dane. Biti će tu štandova s rukotvorinama i poklonima za naše najmlađe posjetitelje. Sv. Nikola će 6. prosinca, a Djed Božićnjak 23. prosinca prigodno darivati najmlađe. Dana 23. prosinca moći će se i fotografirati s Djedom Božičnjakom koji ove godine dolazi u kočiji obitelji Ivković.
Za ispraćaj stare te dolazak Nove godine na otvorenom, pobrinuti će se grupe Uzbuna i Buđenje svojim cjelovečernjim programom.
Veselimo se Vašem dolasku!Još događanja u Sinj

5 godina Vrhunskog dna
Hrana&piće

5 godina Vrhunskog dna

Subota 21:00 (23 Prosinac)
Sinj, Sinj

8. Pustolovna utrka 'Cetina Adventure Race'
Sport

8. Pustolovna utrka "Cetina Adventure Race"

Subota 07:00 (02 Lipanj)
Sinj, Sinj

6. Gradski izazov 'Cetina Adventure'
Sport

6. Gradski izazov "Cetina Adventure"

Subota 15:00 (02 Lipanj)
Sinj, Sinj