Događanja u blizini Studio One - Split

Radionice stranih jezika uz izvorne govornike
Lekcija

Radionice stranih jezika uz izvorne govornike

Ponedjeljak 16:30 (22 Siječanj)
EFST Ekonomski fakultet - Sveučilište u Splitu, Split

Izložba radova s natjecanja '3,2,1 - Dizajniraj!'
Umjetnost

Izložba radova s natjecanja "3,2,1 - Dizajniraj!"

Utorak 10:00 (23 Siječanj)
Klub mladih Split, Split

GROHE Truck Tour Hrvatska
Ostalo

GROHE Truck Tour Hrvatska

Četvrtak 00:00 (18 Siječanj)
Mall of Split, Split

Marina Karamarko / ThanQ/Innocent Music
Noćni život

Marina Karamarko / ThanQ/Innocent Music

Subota 23:00 (27 Siječanj)
Judino Drvo Club, Split

Nia, Yoga, Mindfulness i Kroatien, 21-28 maj 2018
Zdravlje

Nia, Yoga, Mindfulness i Kroatien, 21-28 maj 2018

Ponedjeljak 14:00 (21 Svibanj)
Kroatien, Split

Bitipatibi - Klub Kocka
Muzika

Bitipatibi - Klub Kocka

Petak 22:00 (19 Siječanj)
Klub Kocka, Split

Pepersi live at Kocka / RHCP Tribute Act
Muzika

Pepersi live at Kocka / RHCP Tribute Act

Subota 22:00 (27 Siječanj)
Klub Kocka, Split

Sila u Kocki
Noćni život

Sila u Kocki

Subota 21:00 (17 Veljača)
Klub Kocka, Split


Anatomija kroz kinestetiku

Anatomija kroz kinestetiku


Kada?

Počinje: Subota 09:30 (13 Siječanj)
Završava: Subota 14:45 (13 Siječanj)

Gdje?

Studio One - Split
Gradišćanskih Hrvata 16, Split
Lekcija

Opis

Anatomija ljudskog tijela je medicinska znanost stara oko 2300 godina u kojoj je fokus na vrlo detaljnoj organizaciji i objašnjenju struktura koje su vidljive ljudskom oku ili u modernije doba pod mikroskopom, Ct-om, ultrazvukom, magnetskom rezonancom.

Anatomija koristi isključivo znanstvene termine i latinski jezik zbog kojega ju je teže usvajati i zadržavati u memoriji ako nismo liječničke struke koja svakodnevno koristi i ponavlja latinske termine jer kako bi latinska poslovica rekla - "Repetitio est mater studiorum" - "Ponavljanje je majka znanja" .

Sredinom prethodnog i početkom 21.-og stoljeća intelektualni medicinski pristup anatomije je obogaćen novim saznanjima i kreativnim iskustvima stručnjaka iz svijeta joge, plesa, tjelesno orijentirane psihoterapije i borilačkih vještina - kinesteticima poput Leslia Kaminoffa, Moche Feldenkreisa, Aleksandra Lowena, Bonnie Bainbridge Cohen, Blandine Calais Germain i drugih koji su direktno ili indirektno svojim radom stvorili novi termin- ISKUSTVENA ANATOMIJA.

Spomenuti pioniri postavili su anatomiju u kontekst pokreta i osobnog iskustva nadalje stvarajući poveznicu sa emocijama i svjesnošću, što anatomiju odjednom čini zabavnijom temom koja izlazi iz zatvorenog medicinskog kruga i postaje pristupačna, te do neke mjere neophodna svakom terapeutu, plesaču, body-workeru koji želi produbiti svoje znanje o čovjeku u cjelosti.

Kinestetika dolazi od grčke riječi kinesis što znači pokret te se bavi upravo proučavanjem gibanja tijela i percepcije (svjesne i nesvjesne) vlastitih pokreta tijela. Kinestetika uključuje podučavanje i osobni razvoj takve svijesti.

Na ovoj radionici ćemo koristiti pokret za osvještavanje anatomskih struktura te ćemo ih kroz fiziologiju povezivati u logičku cjelinu.

ZA KOGA JE RADIONICA NAMJENJENA;

Radionica je otvorena za sve ljubitelje yoge, kako početnike tako i iskusnije praktikante i učitelje yoge. Radionica se održava se u sklopu obuke za joga učitelje "Hatha Yoga Teacher Training Course" i tečaja "LIFE YOGA SKILL". Par mjesta bit će otvoreno za sve druge zainteresirane koji nisu u dva gore navedena programa, a zanima ih sadržaj radionice.

Radionica će se sastojati od tri dijela;

1. Dio (09.30 do 11 sati) - Uvod u anatomiju i upoznavanje sa osnovnim kostima ljudskog tijela, njihovim funkcionalnim odnosima te kako se kroz vezivno tkivo povezuju u zglobove (kroz zvuk, palpaciju-dodir i pokret), Lada Perišić

2. Dio- (11.15 do 12.15 sati) - Hatha Yoga praksa, Damir Božinović

3. Dio- (12.45 do 14.45 sati) - Osnovni skeletni mišići, topografija (smještaj i oblik) organa i njihove osnovne funkcije sa stajališta alternativne i moderne medicine (kroz anatomske opise, pokret, palpaciju-dodir), Lada Perišić

Praktični dio bit će zastupljen jednako koliko i teorijski.

CIJENA: 200 kuna Prijave na: info@yogasplit.com i 098 771 026

VODITELJICA:

Radionicu vodi Lada Perišić, viša stručna fizioterapeutkinja, maserka i učiteljica Tajlandske masaže, Refleksoterapije.

Vodi Bodylanguage - Holističku fizioterapiju i Školu Tajlandske masaže Bodylanguage u Zagrebu i Splitu, te je predavačica Anatomije na Poligonu za učenje joge YogaPRO u Studiju OM joge u Zagrebu. U svojem radu spaja znanja iz konvencionalne fizikalne rehabilitacije te istočnjačkih tehnika i cilj joj je integracija najboljega iz obje sfere.

Lada je završila i dodatne edukacije iz Bobath koncepta (neurološke fizikalne rehabilitacija), refleksoterapije te za ayurvedsku tehničarku. Radila je u hrvatskim rehabilitacijskim centrima - Bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske toplice, Udruzi Anđeli iz Splita, Kalosu - specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju na Korčuli te Krilima - Udruzi za terapijsko jahanje u Zagrebu.

Ples pet ritmova smatra neizostavnim dijelom svoje kinestetičke iskustvene edukacije i naobrazbe odnosa tijela-duše.

Strastveni i zadovoljni je polaznik druge godine edukacije na CIR-u (Centru za integrativni razvoj u Zagrebu).

"Trenutno mi je u terapijskom radu i podučavanju fokus na prisutnosti sa vlastitim dahom, tijelom i namjerom, kako kroz taj preduvjet ostvarujem kontakt sa klijentom/grupom i što se dešava kada fokus usmjerimo svjesno, i zajedno prema oslobađanju energije ili učenju."