Calexico u Rijeci!

Calexico u Rijeci!


Kada?

Počinje: Ponedjeljak 20:00 (13 Kolovoz)
Završava: Ponedjeljak 23:55 (13 Kolovoz)

Gdje?

EX port Delta
Delta 11, Rijeka
Muzika

Opis

Distune promotion u suradnji s Rock Svirke i Coda Agency predstavlja:

Calexico u Rijeci!
ponedjeljak, 13.8.2018. @ Delta

Early bird ulaznice po ekskluzivnoj cijeni od 125,00kn kreću u prodaju od petka, 9.3. i traju do nedjelje, 15.4.
Od 16.4. do dana koncerta cijena je 160,00kn, a na dan koncerta ona iznosi 200,00kn.

Prodajna mjesta:
-sustav Entrio
-Dallas music shop Rijeka
-Croatia records Rijeka

Calexico (USA)

Ovoga ljeta čeka nas prava glazbena poslastica, ekskluzivni koncert na otvorenom, premijerno 13. kolovoza u Rijeku stiže Calexico!

Američki alt country/indie rock bend za kojeg svi znaju, ovom će prilikom promovirati svoj deveti po redu studijski album "The Thread That Keeps Us", koji je izašao 26. siječnja pod diskografskom kućom City Slang. Riječ je o pravovremenom doživljaju benda iz Arizone kroz obiteljski portret koji bilježi svu stilsku raznolikost i nepredvidljivost, a još uvijek biva dijelom neograničene kreativnosti.

U procesu stvaranja albuma, pjevač i gitarist Joey Burns i bubnjar John Convertino pronašli su posebnu kuću u neobičnom okruženju na obali sjeverne Kalifornije koju su prenamijenili u studio naziva Panoramic House. Sagrađena je od ostataka drva i ruševina iz brodogradilišta, zbog čega je bend živopisno proziva The Phantom Ship. Što joj uistinu i odgovara, jer je riječ o grandioznoj kući na samom rubu svijeta koja pruža neopisiv pogled i odiše filmskom atmosferom. Savršeno za snimanje novog albuma i uživanju u njegovoj kreaciji.
Kao takvo mjesto, Kalifornija je imala snažan učinak na snimanje albuma. Država snova za neke, noćna mora za druge, ta njezina beskonačna dualnost zrcaljena je u novoj glazbi Calexica, otkrivajući novi smjer i naglasak. Ovoga puta siroviji no ikada prije, ''The Thread That Keeps Us'' poštuje tradiciju i otkriva Calexicovo jasno samopouzdanje u pisanju pjesama, konačno postavljajući potpuno novi standard za bend.

Kao što se može čuti na prvom singlu koji otvara album, drama krajolika izravno je utjecala na izradu ''The Thread That Keeps Us". Potaknut melodijom pjevanja i galopirajućim ritmovima, "End of the World with You" otkriva nevjerojatan romantizam u nestabilnim vremenima. Sa svojim tekstovima koji osvjetljavaju "Love in the age of the extremes", pjesma je savršen uvod u album koji beskrajno istražuje kontrast između svjetla i tame, nade i straha.

U suradnji s dugogodišnjim inženjerom Craigom Schumacherom, Calexico je koproducirao "The Thread That Keeps Us", okupljajući glazbenike iz cijeloga svijeta kako bi stvorili taj umirujući, ali ekspanzivni zvuk gitara s bljeskovima distorzije.
"Malo je više kaosa i šuma od onoga što smo radili na prijašnjim albumima", ističe Burns. Iako taj kaos ima mnogo veze s "gdje smo trenutno kao planet", također je znak Calexicove posvećenosti konstantnom eksperimentiranju. "Kadgod pišemo i dođemo do nečega što netko prepozna kao potencijal, netko iz benda kaže: "Na dobrom smo tragu, ali nastavimo i vidimo što još možemo otkriti", govori Burns. "Jako je važno za bend da uvijek teži novim stvarima."

Poput "End of the World with You", velik dio albuma "The Thread That Keeps Us" hvata tjeskobu i nelagodu življenja u današnjim burnim vremenima. No, dok album izvlači kinetičku energiju iz sve te neizvjesnosti današnjeg instant svijeta, tekstovi otkrivaju pravi karakter. "Umjesto pisanja izravno angažiranih pjesama, želim pričati priče", kaže Burns. Većim dijelom inspiriran svojim lutanjima kroz Sjevernu Kaliforniju tijekom snimanja albuma, pripovijesti ugrađene u zapisnik odražavaju raseljavanje, prolazno postojanje i - Burnsovim riječima - "povratak kući nakon što ste neko vrijeme otišli i vidjeli kako su se stvari promijenile, a možda i ne na najbolji način." Iz navedenog možemo zaključiti kako nije ni čudno da se bend nazvao po Calexicu, graničnom gradu u Kaliforniji.

Calexico su Joey Burns, John Convertino, Martin Wenk, Jacob Valenzuela, Sergio Mendoza, Jairo Zavala Ruiz i Scott Colberg.
Za kraj jedna glazbena činjenica, Joey Burns i John Convertino, isprva su zajedno svirali u Los Angelesu kao dio sastava Giant Sand.

Koncert je podržan od strane Ministarstva kulture RH i Grad Rijeka-odjela za kulturu te je dio programskog pravca EPK "Slatko i slano".

Vidimo se na koncertu! Događanja u blizini EX port Delta

Nipplepeople u Rijeci
Muzika
550 m »

Nipplepeople u Rijeci

Subota 22:00 (20 Listopad)
Pogon Kulture, Rijeka

Izlet biseri Koruške i izložba Henri Matisse 22.06.
Sport
700 m »

Izlet biseri Koruške i izložba Henri Matisse 22.06.

Petak 05:00 (22 Lipanj)
A travel, Rijeka

Milano i Izložba FRIDA KAHLO
Umjetnost
700 m »

Milano i Izložba FRIDA KAHLO

Četvrtak 06:00 (31 Svibanj)
A travel, Rijeka

Chelsea Wolfe u Rijeci
Umjetnost
1250 m »

Chelsea Wolfe u Rijeci

Srijeda 20:00 (01 Kolovoz)
Trsat Castle, Rijeka

9. studentski Kongres Prehrane i kliničke dijetoterapije
Druženje
1800 m »

9. studentski Kongres Prehrane i kliničke dijetoterapije

Petak 14:00 (08 Lipanj)
Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Rijeka

4° King of Grobnik 2018 - 13.14.15 Luglio 2018
Sport
8.3 km »

4° King of Grobnik 2018 - 13.14.15 Luglio 2018

Petak 09:00 (13 Srpanj)
Automotodrom Grobnik, Čavle

Lunedi 25 Giugno - 3° King of Weekly
Sport
8.3 km »

Lunedi 25 Giugno - 3° King of Weekly

Ponedjeljak 09:00 (25 Lipanj)
Automotodrom Grobnik, Čavle

Kvarner Wine Fest 2018 u Opatiji
Knjiga
10 km »

Kvarner Wine Fest 2018 u Opatiji

Subota 12:00 (02 Lipanj)
Sportska dvorana Opatija, Opatija