Chelsea Wolfe u Rijeci

Chelsea Wolfe u Rijeci


Kada?

Počinje: Srijeda 20:00 (01 Kolovoz)
Završava: Srijeda 23:30 (01 Kolovoz)

Gdje?

Trsat Castle
Petra Zrinskog bb, Rijeka
Umjetnost

Opis

Kuhinja & Distune promotion vam predstavljaju:

Chelsea Wolfe u Rijeci!
srijeda, 1.8.2018. @ Trsatska gradina

Prodaja early bird ulaznica kreće od utorka, 3.4. od 12 sati i to po cijeni od 105,00 kn. Ponuda traje sve do nedjelje. 6.5
Od ponedjeljka, 7.5. cijena ulaznica penje se na 125,00 kn, dok je na dan koncerta cijena 155,00 kn.

Prodajna mjesta:
-sustav Entrio
-Dallas music shop Rijeka
-Vintage bar Trsatska gradina
https://www.entrio.hr/event/chelsea-wolfe-u-rijeci-5078

Chelsea Wolfe (USA)

Ciklus Furioza na Trsatsku gradinu dovodi svestranu američku glazbenicu Chelsea Wolfe! Bit će to njen prvi samostalni nastup u ovom dijelu Europe.

Chelsea Wolfe u sklopu europske turneje promovirat će svoj šesti album „Hiss Spun“ koji joj je učvrstio status jedne od najupečatljivijih underground glazbenica današnjice. Njen će specifičan glazbeni izričaj u Rijeci upotpuniti bajkovit ambijent Trsatske gradine.

Za razliku od prijašnjih albuma koji su bili vođeni intimom ogoljene folk glazbe („The Grime and the Glow“, „Unknown Rooms“) ili pulsirajućom elektronikom („Pain Is Beauty“, „Abyss“), najnoviji album „Hiss Spun“ izuzetan je zbog kombinacije glasnog basa, tutnjajućih bubnjeva i izdašne distorzije. Sniman u Salemu u Massachusettsu, dijelom je preuzeo ambijent hladne bijele zime Nove Engleske, iako je kostur materijala satkan iz preokreta u Chelseainom osobnom životu za koji sama autorica kaže da ga je obilježilo prihvaćanje vlastite ranjivosti, ljutnja, autodestruktivnost i mračna obiteljska prošlost.

"Htjela sam napisati neku vrstu eskapističke glazbe; osloboditi pjesme koje su tek bile u tijelu", kaže Wolfe.

To je kopanje po svojoj ali i po nutrini svijeta jedna od najkonzistentnijih tema njenog rada. "Stalno smo bombardirani lošim vijestima, ljude ubijaju bez razloga ili iz suludih razloga, pa imaš osjećaj da je svijet mjesecima u suzama. A onda se sjetiš da je tako od samih početka. To je nevjerojatno i moram pisati o tome", kaže glazbenica.

Glazba njenog najnovijeg albuma itekako je višeslojna: na snažnu podlogu basa slaže se premaz od nisko-frekvencijskih zvukova, a svemu je tome Chelseain dugogodišnji suradnik Ben Chisholm pridodao uznemirujuće zvukovne kolaže: tutnjavu gradilišta iz Praga, urlik kojota u okolici Chelseaine seoske kuće u Kaliforniji, struganje strojeva po podu skladišta prijateljeva radnog mjesta...

Snažni i emotivni tekstovi s iscjeljujućim efektom, neobični zvučni kolaži i ambijent Trsatske gradine i više su no valjana preporuka da 1. kolovoza u svojim kalendarima podvučete crvenim markerom.

***
Koncert Chelsea Wolfe prvi je u nizu koncerata koje pod imenom – Ciklus Furioza – pokreće Kuhinja u suradnji s Distune promotion. Posjetitelje očekuje ljetna glazbena šetnja čije su postaje post-punk, neo-goth, indie rock i techno. Njihova je poveznica ta da je riječ o glazbi koju stvaraju žene - glazbenice koje pomiču granice, izazivaju žanrove te grade nove, uzbudljive glazbene svjetove. Ciklus Furioza za publiku iz regije također ponovo otkriva Rijeku i njene iznimne lokacije.

Programski pravac Kuhinja Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture bavi se manjinama, identitetima i migracijama, a od 2020. djelovati će u prizemlju H zgrade ex kompleksa Rikard Benčić kao novi riječki društveno-kulturni centar.Događanja u blizini Trsat Castle

Nipplepeople u Rijeci
Muzika
750 m »

Nipplepeople u Rijeci

Subota 22:00 (20 Listopad)
Pogon Kulture, Rijeka

Calexico u Rijeci!
Muzika
1250 m »

Calexico u Rijeci!

Ponedjeljak 20:00 (13 Kolovoz)
EX port Delta, Rijeka

Hello Sailor -The Boylesque Awards
Umjetnost
1400 m »

Hello Sailor -The Boylesque Awards

Četvrtak 18:30 (24 Svibanj)
Botel Marina, Rijeka

Izlet biseri Koruške i izložba Henri Matisse 22.06.
Sport
1450 m »

Izlet biseri Koruške i izložba Henri Matisse 22.06.

Petak 05:00 (22 Lipanj)
A travel, Rijeka

Milano i Izložba FRIDA KAHLO
Umjetnost
1450 m »

Milano i Izložba FRIDA KAHLO

Četvrtak 06:00 (31 Svibanj)
A travel, Rijeka

9. studentski Kongres Prehrane i kliničke dijetoterapije
Druženje
2.1 km »

9. studentski Kongres Prehrane i kliničke dijetoterapije

Petak 14:00 (08 Lipanj)
Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Rijeka

4° King of Grobnik 2018 - 13.14.15 Luglio 2018
Sport
7 km »

4° King of Grobnik 2018 - 13.14.15 Luglio 2018

Petak 09:00 (13 Srpanj)
Automotodrom Grobnik, Čavle

Lunedi 25 Giugno - 3° King of Weekly
Sport
7 km »

Lunedi 25 Giugno - 3° King of Weekly

Ponedjeljak 09:00 (25 Lipanj)
Automotodrom Grobnik, Čavle