Education And Research For Quality Health Practice

Education And Research For Quality Health Practice


Kada?

Počinje: Četvrtak 09:00 (22 Ožujak)
Završava: Petak 18:00 (23 Ožujak)
Konferencija

Opis

Poštovani,

izuzetna nam je čast obavijestiti vas da će se 17. Konferencija medicinskih sestara i tehničara i 3. konferencija zdravstvenih profesija "EDUCATION AND RESEARCH FOR QUALITY HEALTH PRACTICE" održati 22. i 23. ožujka 2018. godine u Opatiji.

Vrhunski stručnjaci i iskusni istraživači i praktičari iz različitih područja zdravstva i drugih područja iznijet će nove spoznaje, preporuke, razmišljanja i razmijeniti iskustva sa sudionicima Konferencije.

Istraživanje je preduvjet i pretpostavka unapređenja svih aspekata brige o zdravlju, a efikasnije obrazovanje osigurava brži i kvalitetniji transfer znanja kao i efikasnu primjenu postojećih i novostečenih spoznaja.

Brzina otkrivanja novih činjenica i spoznaja kao i brojnost istraživanja svakodnevno rastu. Samo one društvene zajednice i pojedine društvene skupine koje se mogu aktivno uključiti u te akcelerirane procese bit će u stanju prilagođavati se promjenama i omogućiti najvišu razinu usluga članovima svojih društvenih zajednica. Ovi procesi dobivaju posebno na težini kada je u pitanju zdravlje svih članova društvene zajednice. U aktivnostima koje su usmjerene postizanju kvalitetne zdravstvene prakse poželjno je koristiti sve raspoložive resurse za istraživanje i stjecanje novih znanja kao i za učinkovitiji prijenos tih znanja kroz edukaciju svih zdravstvenih djelatnika.

Program Konferencije uključuje različite sadržaje iz područja istraživanja i obrazovanja ali i pretpostavki za efikasno povezivanje ovih procesa sa svakodnevnom zdravstvenom praksom.

Sadržaji Konferencije OBRAZOVANJE I ISTRAŽIVANJE ZA KVALITETNU ZDRAVSTVENU PRAKSU razvrstani su u nekoliko cjelina i tema:

Istraživanje u zdravstvu i praksa temeljena na dokazima
Učinkoviti načini širenja novih istraživačkih spoznaja u 21. stoljeću
Karijera i obrazovanje zdravstvenih profesionalaca
Modeli obrazovanja zdravstvenih profesionalaca
Suvremene tehnologije i mogućnosti učinkovitog obrazovanja
Istraživanje i obrazovanje zdravstvenih profesionalaca i sigurnost pacijenata
Etički aspekti istraživanja u zdravstvu

Sukladno broju prijava radovi će se raščlaniti u odgovarajuću (pod)temu.
Raduje nas Vaš dolazak te mogućnost zajedničkog traženja što boljih pristupa i postupaka u istraživanju i obrazovanju zdravstvenih stručnjaka.
Program će biti objavljen po dovršenom postupku prihvaćanja radova.

Organizacijski i stručni odbor konferencije
Krešimir Rotim, Jadranka Pavić i Damir Lučanin