FEN 2017 // Predstava Folk Acts // Ned 22.10 / 18.30h / Opatija

FEN 2017 // Predstava Folk Acts // Ned 22.10 / 18.30h / Opatija


Kada?

Počinje: Nedjelja 18:30 (22 Listopad)
Završava: Nedjelja 19:30 (22 Listopad)
Umjetnost

Opis

FESTIVAL NEOVISNIH KAZALIŠTA I KAZALIŠNIH DRUŽINA – FEN 2017.

Nedjelja, 22. listopada 2017. u 18.30 sati / Umjetnički paviljon Juraj Šporer, Opatija
Predstava za odrasle
Saša Božić i Petra Hrašćanec:
►FOLK ACTS◄
Kazališna grupa de facto, Zagreb

Scenografija i kostimografija: Zdravka Ivandija Kirigin / Oblikovanje zvuka: Damir Šimunović / Oblikovanje svjetla: Marino Frankola / Inspicijentica: Milica Kostanić / Video: Robin Pretković i Dario Bagarić / Fotografija: Marko Ercegović / Produkcija: Mario Gigović i Marin Leo Janković (Projekt je diplomski rad na Diplomskom studiju produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti pod mentorstvom dr.sc. Darka Lukića, red.prof.) / Izvode: Nataša Dangubić i Višnja Vitas / Trajanje: 60 min

Folk Acts ne bavi se moraliziranjem oko učinaka turbo folk kulture, niti želi kolonizirati turbo folk izvedenice u posvećeni, intelektualni prostor teatarske, crne kutije.
Višnja Vitas je, kao kafanska pjevačica, preko 30 godina svaku noć pjevala u kultnoj zagrebačkoj kafani na rubu grada. Zajedno s glumicom Natašom Dangubić, progovorit će o svom pristupu radu i generacijama koje su uz nju, u noćnom klubu, stasale.
Predstava suprotstavlja emocionalni učinak koji proizvodi kazalište i glazbeni nastup te dovodi u pitanje siguran teritorij i jednog i drugog tipa umjetnosti. Sam naziv ukazuje na skrivenu političku poruku. Politička oštrica sadržana je i u mogućem prijevodu “događanje naroda”, koje je u projektu svedeno na propitivanje položaja glumica u kazalištu i položaja pjevačica u folk glazbi.
Folk Acts je druga u nizu produkcija Kazališne grupe de facto kao dio višegodišnjeg istraživanja odnosa između izvođača i publike pod nazivom On entertainment.
Predstava nastaje u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih, Kazališne grupe de facto i Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

"Kazališna grupa de facto" je umjetnička organizacija koju su 2008. osnovali zagrebački plesni i kazališni umjetnici Saša Božić i Zdravka Ivandija-Kirigin. Osim djelovanja kao platforma za razvoj radova Saše Božića, de facto potiče suradnju i koprodukciju radova međunarodnih umjetnika koji dijele slične interese na području izvedbenih umjetnosti, djelujući na tankoj granici između kazališta, plesa i performansa, preispitujući poroznost njihovih okvira i konstituciju izvođača unutar konstituciju izvođača unutar disparatnih modusa izvođačkih režima.Još događanja u Umjetnicki Paviljon Opatija

FEN 2017 // Predstava Majstor Jura / čet 19.10 /18.30h / Opatija
Kazalište

FEN 2017 // Predstava Majstor Jura / čet 19.10 /18.30h / Opatija

Četvrtak 18:30 (19 Listopad)
Umjetnicki Paviljon Opatija, Opatija

FEN 2017 // Predstava Samo jedna žena / 20.10 / 18.30h / Opatija
Kazalište

FEN 2017 // Predstava Samo jedna žena / 20.10 / 18.30h / Opatija

Petak 18:30 (20 Listopad)
Umjetnicki Paviljon Opatija, Opatija