Ferenc József roncs, expedíció. Cavtat

Ferenc József roncs, expedíció. Cavtat


Kada?

Počinje: Srijeda 07:00 (20 Lipanj)
Završava: Ponedjeljak 10:00 (25 Lipanj)

Gdje?

Cavtat
, Cavtat
Sport

Opis

Indulás Június 20-án szerdán reggel.

Június 21-22-án a Ferenc József roncsot tervezzük merülni. Mindkét napra egy-egy hosszú, dekompressziós merülést tervezünk. (Ki-ki végzettségének megfelelő felszereléssel és időtartammal valamint mélységgel.) Mélység 30-50 m.
Itt próbáljuk a tavaly megkezdett és kikötelezett belső rész további felfedezését. ( csak barlangi vagy behatolásos roncsmerülő végzettséggel)

Június 23-én a Taranto roncsát merüljük, ha az időjárás is úgy szeretné. Ez a roncs 16 és 55 méter között helyezkedik el, itt szintén -- ahogyan az előző roncsnál is -- végzettség szerinti mélység és merülési idő... Ennél a roncsnál egyet merülünk. A második merülés egy alagúton keresztül egy rejtett tengeröbölbe vezet!

Június 24-ére még nyitott a merülőhely kérdése. Lehet roncs vagy a dóliumok, amfórák esetleg egy falmerülés is. Az időjárás nyilván szerepet játszik majd a döntésben!

Június 25-án reggel hazaindulás.

Részvétel díja: 500 EUR buvároknak, 190 eur kísérőknek.
Az árban nincs benne a nitrox- és oxigéntöltés. A hajóra csak akkor fér fel kísérő (nem búvár), ha van hely!
Helyek aránylag korlátozott számban!

Elsősorban technikai búvárokat várunk erre a kalandra, de haladó végzettségtől felfelé jöhet monopalackos búvár is. Nekik a max. mélység 40 m és a merülési idő nyilván rövidebb!
Tech végzettségek amiket előnyben részesítünk erre a túrára: NAUI, GUE, TDI, IANTD.

Kérlek benneteket, aki komolyan gondolja, hogy jön, hozzon be előleget, de előtte mindenképpen jelezze a szállásigényét!
Köszönjük!