Info-karavana „Putujem, učim, rastem!“ u Bizovcu!

Info-karavana „Putujem, učim, rastem!“ u Bizovcu!


Kada?

Počinje: Petak 11:00 (20 Listopad)
Završava: Petak 12:30 (20 Listopad)

Gdje?

Bizovac
, Bizovac
Ostalo

Opis

Info-karavana „Putujem, učim, rastem!“ u Bizovcu!

Udruga mladih "Središte" iz Bizovca i PRONI Centar za socijalno podučavanje/Regionalni info-centar za mlade Osijek, mladima Bizovca i okolice, predstavljaju različite mogućnosti međunarodne mobilnosti!
Vrijeme je da kreneš! Isprobati nešto novo, pokrenuti promjene, putovati, istraživati, volontirati, otkriti nove načine kako doživjeti Europu!

A kako - saznat ćeš na info radionici pod nazivom "Putujem, učim, rastem!" koja će se održati u petak, 20. listopada 2017. u Bizovcu, u vremenu od 11 do 12.30 sati.

Namijenjena je mladima od 18 do 30 godina koji žele saznati više o projektima mobilnosti u zemlje Europske unije, u svrhu učenja, usavršavanja, stjecanja i unaprjeđenja različitih socijalnih vještina, a posebice o mogućnostima koje im nudi Erasmus+ i EVS.

Cilj ove info-karavane je mlade našeg mjesta potaknuti na promišljanje o mobilnosti te im pružiti osnovne informacije o načinu na koji i oni mogu biti dio toga.
Ukoliko i ti želiš saznati više o mobilnosti, čuti nešto što nisi znao, ili si možda znao ali trebaš dodatni poticaj za konačnu odluku, pojavi se.
Više informacija o kampanji "Time to move".

Time to move kampanja provodi se svake godine u listopadu, a pokrenuta je od strane Eurodeska, besplatnog info-servisa Europske komisije koji mladima i svima koji rade s mladima pruža kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade, s ciljem promicanja mobilnosti u svrhu učenja i usavršavanja.

Kampanja je zapravo je skup događanja za mlade koji se organizira tijekom cijelog mjeseca listopada. Svi zainteresirani moći će se upoznati sa stotinama mogućnosti za odlazak u inozemstvo i sudjelovanje u međunarodnim projektima, istraživanje Europe ili stjecanje potrebnog iskustva za budućnost.
Sve aktivnosti provode Eurodeskovi stručnjaci (multiplikatori), a koji je i PRONI Centar / Regionalni info-centar za mlade Osijek, i uvijek su spremni razgovarati s tobom i pomoći ti da pronađeš najprikladniji projekt za tvoje potrebe.

Razmjene mladih? Usavršavanje u nekom području korisnom za tvoju zajednicu? Volontiranje u stranoj zemlji na nekoliko mjeseci? Semestar u inozemstvu? Pomoći će ti pronaći najprikladnije informacije za sve.

Službena stranica kampanje je Time to move (http://timetomove.eurodesk.eu/ ) gdje možeš pronaći aktivnosti koje će se održavati u Hrvatskoj, ali i diljem Europe.

Također, dostupan je i nagradni natječaj na službenoj Facebook stranici kampanje u sklopu kojega možeš dizajnirati majicu i osvojiti vrijedne nagrade, a uključiti se svojim dizajnom ili glasanjem možeš ovdje (https://www.facebook.com/Eurodesk/app/515720611858523/ ).

Provedbu ove aktivnosti financijski podupire Agencija za mobilnost i programe Europske unije te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.