Karate za djecu od 4 do 12 godina

Karate za djecu od 4 do 12 godina


Kada?

Počinje: Utorak 18:15 (02 Siječanj)
Završava: Utorak 19:15 (27 Veljača)
Sport

Opis

Karate je sport koji mogu trenirati svi, svih uzrasta i dobnih kategorija.
U Našem klubu mi smo orijentirani na djecu od 4 - 12 godina. Svatko se može pronaći u jednom dijelu karate treninga. Oni koji su po prirodi ratoborniji i željni natjecanja mogu se odlučiti za treniranje borbi ili kata, a oni koji samo žele vježbati radi bolje kondicije i boljeg općeg psihofizičkog stanja mogu se opredjeliti za rekreativno treniranje karatea.
Nekad se karate trenirao u svrhu obrane od neprijatelja i to je zahtjevalo takav način treninga koji je karatisti omogućavao da nakon što se obrani ubije neprijatelja jednim udarcem. Danas se takav način treninga više ne prakticira već se trening temelji na učenju karate osnova koje nam omogućuju da se na njih kasnije nadograđuju tehnike koje se primjenjuju u sportskom karateu. Zato je karate sport koji mogu trenirati svi, svih uzrasta i dobnih kategorija. Svatko se može pronaći u jednom dijelu karate treninga. Oni koji su po prirodi ratoborniji, agresivniji, željni natjecanja mogu se odlučiti za treniranje borbi ili kata (borba za zamišljenim protivnikom) a oni koji samo žele vježbati radi bolje kondicije i boljeg općeg psihofizičkog stanja mogu se opredjeliti za rekreativno treniranje karatea.

Ove godine (2012.) na svjetskom prvenstvu u Parizu po prvi puta će se održati i natjecanje za osobe sa invaliditetom.

Upoznajmo sada karate malo bolje, korak po korak.

Trening početnika
U današnje vrijeme najviše djece počinje trenirati karate u vrijeme pohađanja nižih razreda osnovne škole. Obzirom na urbani način života trening karatea se morao malo prilagoditi uvjetima ovog modernog vremena pa se više ne trenira na tradicionalan način gdje je disciplina i čast ispred svega ostalog, pa tako treninzi nisu jednolični i monotoni kao nekad kada je bilo uobičajeno da se cijeli trening ponavlja jedan te isti potez ili stav. Ipak, pošto je karate drevna borilačka vještina nije se odustalo od discipline ali u jednom blažem obliku. Karate je dobar za razvoj cjelokupne motorike ali isto tako uči djecu disciplini, samokontroli gradi samopouzdanje koje je danas svima prijeko potrebno.

Svaki trening započinje pozdravom nakon kojeg slijedi zagrijavanje cijelog tijela kroz razne igre i igrice, najčešće to budu neke elementarne igre, vježbe oblikovanja, nošenja, penjanja, puzanja, povlačenja, kolutanja, preskakanja. Nakon zagrijavanja slijedi razgibavanje i istezanje svih mišića i zgobova da bi se što bolje pripremili za glavni dio treninga. Ovaj dio nam služi i za podizanje voljnog momenta kod djece jer nakon dobrog uvodnog dijela ona su spremna i koncentrirana za učenje osnovnih elemenata karatea. Na kraju treninga uvijek se organizira neka igra radi stvaranja natjecateljskog duha, bilo da je riječ o nekom obliku štafete gdje se koriste elementi karatea kod samih početnika ili kratko natjecanje u boljem izvođenju nekog elementa ili kate. Na kraju treninga slijedi istezanje i zajednički pozdrav.Događanja u blizini Društvo sportske rekreacije "Predators"

OSNOVNI TEČAJ GEL TEHNIKE
Umjetnost
450 m »

OSNOVNI TEČAJ GEL TEHNIKE

Subota 14:30 (17 Ožujak)
Sanja Jurča Brillbird Master edukator Hrvatska, Rijeka

Wedding days Rijeka
Obitelj
1000 m »

Wedding days Rijeka

Subota 09:00 (24 Veljača)
ZTC Zapadni trgovački centar Rijeka, Rijeka

Osnovni tečaj akril tehnike
Radionica
1100 m »

Osnovni tečaj akril tehnike

Subota 14:00 (24 Ožujak)
Studio Style, Rijeka

Lacee Kovacs workshop
Druženje
1700 m »

Lacee Kovacs workshop

Subota 21:00 (24 Veljača)
Active Rijeka, Rijeka

Rijeka: Reiki 2. stupanj
Sport
1500 m »

Rijeka: Reiki 2. stupanj

Nedjelja 10:00 (04 Ožujak)
Hostel Lavanda, Rijeka

Jazz petkom na Zametu - Šimun Matišić Trio
Muzika
1550 m »

Jazz petkom na Zametu - Šimun Matišić Trio

Petak 20:00 (23 Veljača)
Baptistička crkva Rijeka, Rijeka

Charlie Jurković Trio - promocija albuma 'Dark Moments'
Umjetnost
2.7 km »

Charlie Jurković Trio - promocija albuma "Dark Moments"

Subota 20:30 (24 Veljača)
MMSU Rijeka, Rijeka

La 'signora' El Hawi Star..ci aspetta!
Sport
2.7 km »

La "signora" El Hawi Star..ci aspetta!

Petak 15:00 (31 Kolovoz)
Diving-MarcoPolo, Rijeka