Kino Mediteran Omiš

Kino Mediteran Omiš


Kada?

Počinje: Nedjelja 19:00 (14 Siječanj)
Završava: Nedjelja 21:30 (11 Veljača)
Kazalište

Opis

Kino Mediteran Omiš nastavlja sa svojim aktivnostima i u 2018. godini, a program počinjemo domaćim hitom OSMI POVJERENIK i to svega nekoliko dana nakon izlaska u hrvatskim kinima.

Kino Mediteran održava se uz potporu Zaklade «Kultura nova», Hrvatskog audiovizualnog centra i Splitsko-dalmatinske županije, a gostovanje u Omišu je pod pokroviteljstvom Turistička zajednica Grada Omiša i u suradnji s Centar za kulturu Omiš.

Ulaznice su 20kn, a zbog velikog interesa za dio ulaznica otvaramo rezervacije. Broj ulaznica za rezervacije je ogranicen a svi koji su ulaznice rezervirali MORAJU ih predignuti pola sata prije početka filma. Link za rezervacije: http://e-for.me/view.php?id=52108

NEDJELJA 14.1. u 19h
OSMI POVJERENIK / Ivan Salaj / Hrvatska / 139' / 2018.
Siniša Mesjak, arogantan i ambiciozan političar u usponu, nađe se u središtu skandala. Kako bi ga sklonio od javnosti, premijer ga imenuje povjerenikom vlade RH na najudaljenijem naseljenom otoku Trećiću, sa zadatkom organiziranja lokalnih izbora. Predhodnih sedam povjerenika u tome nije uspjelo.

Na Trećiću nema telefona, interneta ni signala za mobitel, a veza sa kopnom ovisi o nafti koju dostavljaju talijanski šverceri. Otočani govore nerazumljivim dijalektom i bez prevoditelja Tonina, infatilnog mladića koji boluje od čudne padavice, Mesjak ne bi razumio ni riječi. Nastojeći pronaći način da ostvari svoju misiju, Mesjak otkriva nestvaran svijet Trećića, pronalazi nevjerovatne likove, najboljeg prijatelja u životu i… samoga sebe.

TRAILER: https://youtu.be/t_gQwSTAUU8