Događanja u blizini Nad Urom

New York Cultural Immersion Program za Miltonovce
Noćni život

New York Cultural Immersion Program za Miltonovce

Nedjelja 21:00 (22 Srpanj)
Milton-Škola stranih jezika, Rijeka

Aledory - gosti ČA Skalice
Muzika

Aledory - gosti ČA Skalice

Utorak 21:00 (27 Veljača)
Kanal Ri, Rijeka

Predavanje: Fromm - zdravo društvo
Knjiga

Predavanje: Fromm - zdravo društvo

Četvrtak 19:30 (22 Veljača)
Nova Akropola Rijeka, Rijeka

17.03.Boban Rajović - CLUB BOA Rijeka
Noćni život

17.03.Boban Rajović - CLUB BOA Rijeka

Subota 22:00 (17 Ožujak)
CLUB BOA Malinska-Rijeka-Rovinj, Rijeka

Radionica Konstelacija - Rijeka
Lekcija

Radionica Konstelacija - Rijeka

Nedjelja 10:00 (25 Veljača)
Centar Za Razvoj Svijesti I Stvaralaštva, Rijeka

Uvod u Hormonalnu Yogu Rijeka
Radionica

Uvod u Hormonalnu Yogu Rijeka

Nedjelja 10:00 (04 Ožujak)
Ashtanga Yoga Studio Rijeka, Rijeka

Tečaj učenja Transcendentalne Meditacije
Zdravlje

Tečaj učenja Transcendentalne Meditacije

Subota 08:30 (17 Ožujak)
Ashtanga Yoga Studio Rijeka, Rijeka

Mala škola sirove hrane, Rijeka
Sport

Mala škola sirove hrane, Rijeka

Subota 10:00 (03 Ožujak)
KuHarmonija, Rijeka


Koncert 'Moć gitare' i promocija knjige Atlantis

Koncert "Moć gitare" i promocija knjige Atlantis


Kada?

Počinje: Petak 20:00 (16 Veljača)
Završava: Petak 21:00 (16 Veljača)

Gdje?

Nad Urom
Trg Ivana Koblera 1, Rijeka
Muzika

Opis

U petak 16.02.2018. održati će se koncert "Moć gitare" i promocija knjige Atlantis glazbenika i autora Damira Halilića Hala.
ULAZ SLOBODAN

"Damir Halilić Hal jedan je od internacionalno najaktivnijih hrvatskih glazbenika i ujedno dobitnik prestižnih glazbenih nagrada među kojima je i Porin.

Nastupao je u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, Poljskoj, Austriji, Švicarskoj.... O njegovom statusu dovoljno govori podatak da je njegove albume, u svoj shop na vlastitoj web stranici, uvrstio glazbeni virtuoz Tommy Emmanuel. Hal je ujedno i organizator Hal's All Star Guitar Festivala koji se održava u Rijeci i na kojem nastupaju najvažniji gitaristi današnjice, umjetnički je ravnatelj Kastav Blues Festivala , a uređuje i program Baška International Guitar Festivala.

Realizirao je šest albuma (od kojih su dva dvostruka i jedan trostruki) snimanih diljem svijeta; od Hrvatske do studija u Nashvilleu, Londonu, Berlinu, Pragu, Rimu i Bologni na kojima je ostvario suradnju s eminentnim domaćim i stranim glazbenicima među kojima ima dobitnika najprestižnijih glazbenih nagrada kao što su Grammy ili Brit Awards.

Halov multimedijalni ciklus koncerata nazvan Moć gitare po riječima struke jedan je od najinovativnijih glazbenih projekata u svojoj kategoriji. Riječ je o alternativnom konceptu solističkog nastupa multimedijalnog karaktera. Originalnost odnosno vrijednost projekta potvrđuju i vrhunski svjetski glazbenici u svojim komentarima i preporukama.

Halove aktivnosti u tekućoj godini uz standardnu koncertnu aktivnost fokusirane su na promociju knjige Atlantis objavljene u listopadu 2017. godine zatim tridesetak izvedbi predstave Barufe talijansko-slovensko-hrvatske koprodukcije za koju je skladao glazbu koju i izvodi tijekom predstave te promocija dokumentarnog filma Črni Kastavac u režiji Igora Modrća realiziranog u produkciji Udruge Hal.

Od značajnijih nastupa krajem 2017. godine i početkom naredne 2018. godine izdvajaju se koncerti u HNK Zadar (14.11.2017.), izvedbe predstave Barufe u Istarskom narodnom kazalištu u Puli (15.-19.11.2017.) i u Trstu (1.-3.12. i 14.-16.12. 2017.), promocija filma Črni Kastavac u riječkom Art kinu (10.12.2017.), solistički koncert u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu (19.1.2018.), snimanje i turneja u SAD-u u veljači i ožujku 2018.