Nova godina u Maroku, već od 7.020,00 kn !

Nova godina u Maroku, već od 7.020,00 kn !


Kada?

Počinje: Subota 18:00 (30 Prosinac)
Završava: Subota 22:30 (06 Siječanj)

Gdje?

Croatia Cruises & Tours by Daluma Travel
Obala kneza Domagoja 1, Split
Knjiga

Opis

Putovanje u Maroko avionom - 8 dana

1. dan/ ZAGREB - FRANKFURT
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacija od strane pratitelja putovanja, polijetanje zrakoplova na liniji OU414 (Croatia Airlines) u 18:00 sati. Dolazak u Frankfurt predviđen je u 19:30 sati. Nastavak leta za Casablancu u 22:00 sati na liniji LH1330 (Lufthansa).

2. dan/ CASABLANCA – RABAT - CASABLANCA
Slijetanje u Casablancu u 00:30 sati, obavljanje carinskih formalnosti te organizirani transfer do hotela 4* u Casablanci. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj. Večera i noćenje. Nakon doručka odlazak u razgled Casablance, glavnog ekonomskog i lučkog centra države. Panoramska vožnja gradom i njenim avenijama. Dolazak do veličanstvene džamije Hassana II., po veličini druge džamije u svijetu, poslije džamije Masdžid al-Haram u Meki, sa 200 metara visokim mineratom. Polazak prema Rabatu, glavnom gradu Kraljevine Maroko. Po dolasku slijedi panoramski obilazak grada: Kasbah des Oudaias s prekrasnim andaluzijskim vrtom i uskim bijelo - plavim uličicama, mauzolej Mohameda V. koji će vas zadiviti svojom ljepotom tradicionalne marokanske arhitekture i Hassanov toranj. Povratak u hotel, smještaj, večera i noćenje.

3. dan/ CASABLANCA – MEKNES – VOLUBILIS – FES
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Meknesu. U obilasku „marokanskog Versaillesa“, kako ga još vole nazivati, posjetit ćete sveti grad Moulay Idriss gdje su bile smještene sultanove konjušnice sa 12.000 konja te mauzolej kralja. Zaustavit ćete se kod poznatih vrata Bab Mansour. Slobodno vrijeme za šetnju tržnicom prepunom lokalnih proizvoda, začina i hrane. Nastavak putovanja prema Volubilisu, gradu sa dobro očuvanim rimskim ruševinama poput ostataka trijumfalnih lukova, bazilika i drugih tipičnih rimskih građevina. Najveće blago Volubilisa su jako dobro očuvani podovi mozaika – 9 delfina koji označavaju sreću, portret amfiteatra i Orfej sa lirom. Nastavak putovanja prema Fesu. Po dolasku, smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

4. dan/ FES
Doručak. Slijedi cjelodnevni razgled najstarijeg kraljevskog grada sa najstarijim sveučilištem na svijetu. Razgled stare medine Fes el Bali sa isprepletenim ulicama i radionicama gdje se ručno izrađuju predmeti od kože, srebra i keramike. Posjet srednjovjekovnoj školi, obrtničkim radionicama, javnoj pekari i povijesnim fontanama, džamijama i svetištima. Razgled Teološke škole, jednog od najstarijih sveučilišta specifičnoj po svojoj arhitekturi. U poslijepodnevnim satima posjet Kraljevskoj palači iz 19.st. u kojoj je živio kralj Hassan, danas je to muzej tradicionalne umjetnosti. Razgled novog Feza, odnosno Fez El Jedida koji se nalazi u židovskoj četvrti i sinagoge iz 17.st. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

5. dan/ FES – IFRANE – AZROU – MARRAKECH
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak autobusom prema Marrakechu preko skijaškog središta Ifrane s prekrasnim alpskim krajolikom i tipičnim berberskim gradom Azrou te šumom cedrovine sa nekoliko stajanja za slikanje, ručak i odmor. Ovaj put kroz Maroko od sjevera prema jugu pruža raznovrsnost živopisnih impresija, prirodnih ljepota i života na području gorja Atlas. Dolazak u Marrakech u kasnim poslijepodnevnim satima. Po dolasku prijava i smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

6. dan/ MARRAKECH
Doručak. Slijedi razgled „Bisera Juga“ kako nazivaju Marrakech. Razgled započinje šetnjom najupečatljivijim djelom grada, Medinom – starim gradom koji je zbog svoje ljepote i povijesnog značaja na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Grad je utemeljila dinastija Almoravida krajem 12. st. kada su sagrađene blistave palače i parkovi. Obilazak arhitektonskog remek djela minareta Koutoubia, gradskih vrata Bab Agnaou, povijesnih grobnica Saadien i palače Bahia. Posjet židovskoj četvrti i povijesnoj sinagogi sagrađenoj 1492.god. Nakon stanke za ručak, odlazak u istraživanje uličica i glavnog trga Djemaa el Fna, žilu kucavicu grada. Trgom odiše mješavina mirisa, svjetlosti i zvukova s pripovjedačima legendi, zabavljačima, krotiteljima zmija i vodonošama. Povratak u hotel i noćenje.

7. dan/ MARRAKECH – DOLINA RIJEKE OURIKE
Doručak. Odlazak na izlet u dolinu rijeke Ourike u samom podnožju planine Atlas. Zelena vegetacija i mala naselja Berbera mogu se vidjeti na svakom koraku. Na putu stajanje u vrtove šafrana i u Nectarome, prvi aromterapijski vrt. Nastavak puta prema Aghbalou selu kako bismo istražili berbersku tržnicu. Pri povratku stajanje u tradicionalnu berbersku kuću gdje će nam ponuditi čaj od mente. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima i slobodno vrijeme za odmor, šetnju i shopping. Večera i noćenje.

8. dan/ MARRAKECH - MUNCHEN - ZAGREB
Doručak, transfer do zračne luke i prijava na let za Munchen na liniji LH677 (Lufthansa) i polazak zrakoplova u 12:50 sati. Dolazak u Munchen u 17:35 sati. Nastavak leta za Zagreb u 21:15 sati na liniji OU437. Dolazak u Zagreb predviđen je u 22:25 sati.

Cijena po osobi u HRK:

First Minute cijena 7.020
Redovna cijena 7.390
Zrakoplovne pristojbe 1.290
First Minute cijena vrijedi do popunjenja mjesta po FM cijeni

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.230 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.290 kn

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 10

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Frankfurt - Casablanca - Munchen – Zagreb na ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu, pratnju pratitelja putovanja, lokalnog vodiča, prijevoz modernim klimatiziranim autobusom.

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, napojnice vodiču i vozaču na putu (ca. 25 EUR po osobi), dodatne obroke, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).

KORISNE INFORMACIJE MAROKO:
• Službeno ime: Kraljevina Maroko
• Geografski položaj: Maroko se nalazi u S. Africi, u zapadnom dijelu Magreba, na obalama Atlantskog oceana na zapadu i Sredozemnog mora na sjeveru
• Površina i broj stanovnika: 4458.730 km2 ; 32,209.101 stanovnika
• Glavni grad: Rabat (1,390.000 stanovnika)
• Službeni jezik: službeni jezik je arapski, a govore se francuski, engleski i njemački
• Vjeroispovijest: po vjeroispovijesti stanovnici su sunitski muslimani (99%; državna religija), 1% Kršćani, 1 % Židovi
• Vremenska razlika: -1
• Valuta: marokanski dirham (MAD), 1 EUR = 10.86 MAD
• Električni napon: 220 V
• Klima: na sjeveru Maroka-sredozemna, unutrašnjost-stepska, na krajnjem jugu-pustinjska.
• Pozivni broj zemlje: +212
• Odjeća: Ponesite udobnu odjeću i obuću te jaknu/vestu za večernje sate. Temperature u veljači variraju od 8-20°C. Prilikom ulaska u džamije nije dopušteno nošenje kratkih hlača te odjeće bez rukava.
• Cijepljenje: nije potrebno
• Viza: nije potrebna
• Putovnica: mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
• Kupovina: preporuča se cjenkanje
• Hrana i piće: Marokanska je kuhinja mješavina arapske, berberske, francuske i španjolske kuhinje. Od glavnih jela prevladavaju kuskus i tajine (pirjano meso - piletina, ovčetina - uz dodatak različitih začina i povrća, pirjano u glinenim posudama koje se nazivaju tajine). Ukusna je i marokanska juha harira, a Marokanci se mogu pohvaliti i dobrim slasticama (npr. gazelini rogovi). Najraširenije piće je čaj od mente, a možete kušati i svježe sokove. Kava je dostupna posvuda, a alkohol se može dobiti samo u hotelima i boljim restoranima.
• Voda: Savjetujemo Vam da pijete isključivo flaširanu vodu.
• Sigurnost: Maroko je sigurna zemlja, no unatoč pretežno ljubaznim i poštenim ljudima u gužvi na tržnicama i turističkim mjestima uvijek se kreću i džepari.Još događanja u Croatia Cruises & Tours by Daluma Travel

Nova Godina u Parizu, već od 2.990,00 kn
Umjetnost

Nova Godina u Parizu, već od 2.990,00 kn

Petak 07:00 (29 Prosinac)
Croatia Cruises & Tours by Daluma Travel, Split

Nova godina u Londonu, već od 2.990,00 kn!
Knjiga

Nova godina u Londonu, već od 2.990,00 kn!

Petak 11:00 (29 Prosinac)
Croatia Cruises & Tours by Daluma Travel, Split

Nova Godina u Amsterdamu, već od 2.790,00kn
Noćni život

Nova Godina u Amsterdamu, već od 2.790,00kn

Subota 06:45 (30 Prosinac)
Croatia Cruises & Tours by Daluma Travel, Split

Nova Godina u Istanbulu, već od 1.790,00 kn
Noćni život

Nova Godina u Istanbulu, već od 1.790,00 kn

Subota 07:00 (30 Prosinac)
Croatia Cruises & Tours by Daluma Travel, Split

Nova godina u Rimu, već od 2.990,00kn!
Knjiga

Nova godina u Rimu, već od 2.990,00kn!

Subota 14:00 (30 Prosinac)
Croatia Cruises & Tours by Daluma Travel, Split

Nova Godina u Ateni, već od 2.390,00 kn!
Noćni život

Nova Godina u Ateni, već od 2.390,00 kn!

Subota 20:30 (30 Prosinac)
Croatia Cruises & Tours by Daluma Travel, Split

Nova Godina u Barceloni, već od 2.990,00 kn !
Sport

Nova Godina u Barceloni, već od 2.990,00 kn !

Nedjelja 13:30 (31 Prosinac)
Croatia Cruises & Tours by Daluma Travel, Split

Događanja u blizini Croatia Cruises & Tours by Daluma Travel

Sail Croatia Navigator Cruise 16th June
Ostalo
50 m »

Sail Croatia Navigator Cruise 16th June

Subota 10:30 (16 Lipanj)
Sail Croatia, Split

Sail Croatia Explorer Cruise 15th September
Obitelj
50 m »

Sail Croatia Explorer Cruise 15th September

Subota 10:30 (15 Rujan)
Sail Croatia, Split

Sail Croatia Navigator Cruise 11th July
Ostalo
50 m »

Sail Croatia Navigator Cruise 11th July

Srijeda 10:30 (11 Srpanj)
Sail Croatia, Split

Sail Croatia Hideout Festival Cruise 23rd June
Ostalo
50 m »

Sail Croatia Hideout Festival Cruise 23rd June

Subota 10:30 (23 Lipanj)
Sail Croatia, Split

Sail Croatia Navigator Cruise 8th September
Ostalo
50 m »

Sail Croatia Navigator Cruise 8th September

Subota 10:30 (08 Rujan)
Sail Croatia, Split

Sail Croatia Explorer Cruise 1st September
Obitelj
50 m »

Sail Croatia Explorer Cruise 1st September

Subota 10:30 (01 Rujan)
Sail Croatia, Split

Sail Croatia Elegance Cruise 2nd September
Ostalo
50 m »

Sail Croatia Elegance Cruise 2nd September

Nedjelja 10:30 (02 Rujan)
Sail Croatia, Split

Sail Croatia Ultra Music Festival Cruise 7th July
Zajednica
50 m »

Sail Croatia Ultra Music Festival Cruise 7th July

Subota 11:00 (07 Srpanj)
Sail Croatia, Split