Praksa YOGE: Pitanja & Odgovori - satsang-predavanje Zagreb

Praksa YOGE: Pitanja & Odgovori - satsang-predavanje Zagreb


Kada?

Počinje: Nedjelja 15:00 (01 Listopad)
Završava: Nedjelja 18:00 (01 Listopad)

Gdje?

Insanity Hrvatska
Miramarski podvožnjak 5, Zagreb
Knjiga

Opis

PRAKSA YOGE - pitanja & odgovori - SATSANG-PREDAVANJE - ZAGREB
Budući je u prirodi ljudskog bića i srca da gleda na stvari pozitivno, prirodno je da želimo na sve stvari i iskustva gledati pozitivno, i kao Božansko, što je dobar i ispravan stav.

No kako smo svi ovdje na zemlji radi rasta i napretka i, između ostalog, i (duhovne) osobne i kolektivne evolucije, taj postulat nije nam od potpune koristi. Nedovoljan je.

Uključivanje razuma, razlučivanja, i intuicije ne znači upadanje u zamku moraliziranja i postavljanja ljudskih mjerila božanskoj prirodi, djelovanjima, i manifestacijama.

Ono što često nedostaje je razumijevanje principa dinamičko-razvojne dimenzije prakse koju prakticiramo, i dublji uvidi, direktna iskustva koja će nam otvarati vrata, korak po korak, prema sve većoj spoznaji, većem i višem duhovnom razumijevanju, razotkrivenju, božanskom samo-ostvarenju, i ispunjenju, pa tako, na tom putu, - nedostaje i razumijevanje vlastitih iskustava, bilo trenutnih, ili onih koje smo doživjeli ranije.

Često zbog nedostatka Direktnog Iskustva i Znanja, nedostatka duhovnog Uvida, kako bi pomirili suprotnosti koje ne razumijemo, prihvaćamo nižu istinu kao višu ili jedinu odnosno konačnu istinu; percipiramo i prihvaćamo događanja i stvari prelinearno, previše relativiziramo, bez stvarne kvalitetne Vizije koja nam može otvoriti prostor za istinski duhovni rast.

Danas mnogi govore o predanosti i o ljubavi na duhovnom putu, dok su njihove stvarne namjere daleko od (božanske) Istine i Sklada o kojima podučavaju.

Mnogi štoviše, negiraju, ili u najboljem slučaju opravdavaju svoje postupke i djelovanja, te savjetuju predavanje uma i otvaranje srca, zapostavljajući aspekt razuma, logike, intelekta, intuicije – jednako važne za sigurno koračanje duhovnom stazom.

Logika, intelekt, razum, razlučivanje, intuicija, emocije, predanost, ljubav - također imaju svoju božansku svrhu i mjesto, te ih na razne načine koristimo kao instrumente na duhovnom putu, bez obzira koju stazu slijedimo, - za dosizanje viših stanja svijesti, i Bića.

Također, svi instrumenti i funkcije emotivnog pa tako i mentalnog svijeta i nadalje imaju svoju (i božansku) ulogu i kada dostignemo svjesnost i dinamiku viših razina Bića.

Zatvoriti vrata tome tom dinamičkom spektru Stvarnosti i zakonitostima, ne služiti se instrumentima koja su nam dani, znači ne napredovati, odnosno - znači napredovati vrlo sporo.

Sve upute, od koga god dolazile, koje zanemaruju komparativno i integralno njihovo korištenje, vode u duhovnu stagnaciju, fanatizam, dogmu, neslobodu, manipulaciju, i vrlo često u psihološku i duhovnu (nerijetko i materijanu) propast, a u najboljem slučaju - u ograničenost iskustva na polju yoge.

Satsang-predavanje, u formi pitanja-odgovori, namijenjen je svim iskrenim tragateljima na duhovnom putu samo-spoznaje, bez obzira radi li se o praksi yoge ili o bilo kojoj duhovnoj praksi religije, bez obzira koje metode i tehnike samospoznaje tragatelj trenutno prakticira ili je prakticirao, te je nebitno dosadašnje iskustvo u smislu uvjeta za prisustvovanje, i - u krajnjoj liniji, - da li je tragatelj agnostik ili ateist, odnosno bez obzira kakvu ima viziju, i individualni pristup božanskom.

Također, kako bi što kvalitetnije iskoristili dato vrijeme i eventualno imali što više osobnih doborobiti od ovog susreta, molim zainteresirane da unaprijed pripreme konkretna pitanja odnosno kratke uvode u pitanje-temu koju osobno žele rasvijetliti.

Također, molio bih sve zainteresirane koji žele prisustvovati satsangu, da mi se prijave u INBOX Fran Milićević (Suyam).

Dobro došli!
<3

Om
Sarva Mangalam
Suyam

ULAZ SLOBODAN
---------------------------------------------------------------------------------
Suyam (Fran Milićević), rođen u Zagrebu 1975.g., dugogodišnji je praktikant raznih oblika i tehnika joge. Potječe iz obiteljskog okruženja u kojem je od ranog djetinstva (od pete godine) bio podučavan meditaciji i zdravom načinu življenja.

U mladoj dobi (od 11. do 19. g.) prakticira kundalini jogu i tantru, te kasnije tijekom studija prava putuje u Indiju i izučava razne oblike duhovnih praksi, susreće mnoge duhovne učitelje, jogije, i sadhue.

Od svoje 21. godine do danas provodi osobnu praksu bhakti, mantra i jnana joge, te kao vid osobne karma joge i služenja zajednici organizira redovna tjedna duhovna događanja (u Zagrebu i Zadru) kojima prisustvuju pripadnici različitih duhovnih usmjerenja i organizacija.

Od 2004. godine do danas organizira i sudjeluje kao kirtan izvođač na brojnim duhovnim i humanitarnim koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu, kao što su: „Putevi Srca“ u Zagrebu (2004.), „One World Family – Vasudeva Kutumbakam“ u Bangaloreu, Indija (2006.), Božićni koncerti duhovnih grupa u Splitu (2004.-2008.), „Yoga Is Music“ (2009.- 2016.), „Mantra Friends“ (2013.- 2016.).

U južnoj Indiji 2006. godine volontira i drži koncete po koledžima i naseljima čije je stanovnišvo bilo pogođeno tsunamijem, te organizira grupno putovanje na Kumbha Melu i Himalaje 2010. godine.

Od 2008. godine prakticira integralnu jogu, prema učenju Sri Aurobinda i Mother, kao osobnu sadhanu, te drži predavanja, meditacije, i reatreat-e u Hrvatskoj, ponajviše u Zadru, gdje živi i radi od 2009. godine kao poduzetnik.

Osim u Zadru, od 2015. godine povremeno živi u Aurovilleu (južna Indija) gdje biva podučavan u znanju Veda i integralnoj jogi.Još događanja u Insanity Hrvatska

Mantra & Meditation Kirtan - Zagreb
Sport

Mantra & Meditation Kirtan - Zagreb

Nedjelja 18:30 (01 Listopad)
Insanity Hrvatska, Zagreb

Događanja u blizini Insanity Hrvatska

Secret Project: Enrico Sangiuliano Official After at TABOO CLUB
Zdravlje
200 m »

Secret Project: Enrico Sangiuliano Official After at TABOO CLUB

Subota 05:00 (30 Rujan)
TABOO CLUB, Zagreb

Naxatras @KSET
Muzika
350 m »

Naxatras @KSET

Srijeda 20:00 (25 Listopad)
KSET, Zagreb

ZEZ x TRIK: Shabazz Palaces
Noćni život
350 m »

ZEZ x TRIK: Shabazz Palaces

Srijeda 20:00 (18 Listopad)
KSET, Zagreb

Kvantna Medicina I Istocna Mudrost 26-29.10.17 I Stupanj
Zdravlje
550 m »

Kvantna Medicina I Istocna Mudrost 26-29.10.17 I Stupanj

Četvrtak 09:00 (26 Listopad)
Palace Hotel Zagreb, Zagreb

Kvantna medicina i mudrost Istoka II stupanj
Noćni život
550 m »

Kvantna medicina i mudrost Istoka II stupanj

Četvrtak 09:00 (30 Studeni)
Palace Hotel Zagreb, Zagreb

Prosti faktori - Marko Dejanović one man show - Premijera
Knjiga
650 m »

Prosti faktori - Marko Dejanović one man show - Premijera

Subota 20:30 (14 Listopad)
Studio Smijeha, Zagreb

Peewee Moore at Route 66 - Zagreb
Party
600 m »

Peewee Moore at Route 66 - Zagreb

Subota 20:00 (30 Rujan)
Route 66 - Zagreb, Zagreb

Simfonijski orkestar Berlinskoga radija
Umjetnost
550 m »

Simfonijski orkestar Berlinskoga radija

Subota 19:30 (10 Veljača)
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, Zagreb