Prljavo Kazalište u Čakovcu !

Prljavo Kazalište u Čakovcu !


Kada?

Počinje: Subota 22:00 (29 Srpanj)
Završava: Nedjelja 00:30 (30 Srpanj)

Gdje?

Cakovec
, Cakovec
Umjetnost

Opis

Porcijunkulovo !

Unutar bazilike sv. Marije Anđeoske u Asizu nalazi se crkvica sv. Marije od Anđela, mjesto potpunog oprosta od vremenitih kazni. U njoj je sveti Franjo 1208. godine doživio obraćenje na dan 2. kolovoza, a mala crkva, porcijunkula, i njezin simbolički značaj danas su motiv brojnih religijskih programa. I Čakovec slavi Porcijunkulovo programom koji dulje od pola stoljeća povezuje vjerske i svjetovne sadržaje u cjelinu koja oplemenjuje i mlado i staro.

Organizator, Turistička zajednica grada Čakovca ove godine najavljuje program Porcijunkulova od 28. srpnja do 2. kolovoza, kojim će obuhvatiti izložbe i radionice starih zanata i obrta, koncerte, edukativne i zabavne radionice za mališane, prezentacije međimurskih vina, oldtimer susret… U strogom centru grada i Perivoju Zrinskih obilje sadržaja očekuje nas ovoga ljeta, na manifestaciji koja je pomaknula vlastite granice već nekoliko puta i stekla nove pozicije na turističkoj, vjerskoj i kulturnoj karti. Iznenađenja se nižu od ljeta do ljeta pa će tako i ovogodišnje izdanje Porcijunkulova svojoj publici donijeti osvježenja.
Program u režiji gradske Turističke zajednice svojim će angažmanom obogatiti čakovečki franjevci i poklonici sv. Franje Asiškog.Još događanja u Cakovec

Međunarodni oldtimer susret Međimurje 2017
Hrana&piće

Međunarodni oldtimer susret Međimurje 2017

Subota 08:00 (29 Srpanj)
Cakovec, Cakovec

Zug(A)Mura
Sport

Zug(A)Mura

Nedjelja 07:00 (30 Srpanj)
Cakovec, Cakovec