Što se krije iza ovogodišnje Nobelove nagrade za ekonomiju?

Što se krije iza ovogodišnje Nobelove nagrade za ekonomiju?


Kada?

Počinje: Petak 12:00 (17 Studeni)
Završava: Petak 14:00 (17 Studeni)
Muzika

Opis

U svjetlu nedavno dodijeljene Nobelove nagrade za ekonomiju, Financijski klub vas s ponosom poziva na predavanje prof. dr. sc. Darka Polšeka, voditelja studija antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Pod nazivom "Što se krije iza ovogodišnje Nobelove nagrade za ekonomiju?", prof. Polšek dočarat će rad Richarda Thalera, koji je zbog iznimnog doprinosa na području bihevioralne ekonomije ovogodišnji Nobelov laureat.

Prema riječima Švedske kraljevske akademije znanosti, Thaler je odigrao ključnu ulogu u razvoju bihevioralne ekonomije u protekla četiri desetljeća te postavio teorijska i empirijska temelja za njen razvoj. Doprinosi Richarda Thalera izgradili su most između ekonomskih i psiholoških analiza donošenja pojedinačnih odluka, a posebno se ističu područja ograničene racionalnosti, problema samokontrole te socijalnih preferencija. Osim toga, zajedno s Robertom Schillerom, smatra se utemeljiteljem bihevioralnih financija koje analiziraju kako psihologija investitora utječe na formiranje cijena na financijskim tržištima.

Vjerujemo da će vas ovo fascinantno i uzbudljivo područje bihevioralne ekonomije motivirati i potaknuti da stvorite drugačiji pogled na ekonomiju, svijet i svakodnevicu oko sebe.

Petak 17.studenog 2017.| 12 sati | dvorana 37 | EFZG